MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG...
fot. pittawut/123RF

Kto nie powinien jeść bobu? Są osoby, którym może poważnie zaszkodzić. Te schorzenia i leki wykluczają jego spożycie

Cukrzycy

Bób ma umiarkowany do wysokiego indeksu glikemicznego – IG dla surowego warzywa wynosi 40, ale dla gotowanego już 80! Oznacza to, że spożycie bobu może powodować umiarkowany wzrost poziomu glukozy we krwi. Osoby z cukrzycą mogą go jeść, ale powinny spożywać go na surowo lub jedynie lekko obgotowany, najlepiej razem ze skórką.

Zobacz również

W Ostrowcu poszukiwany wpadł w ręce policji

W Ostrowcu poszukiwany wpadł w ręce policji

Policjanci zapobiegli tragedii. Odwiedli 56-latka od próby samobójstwa

NOWE
Policjanci zapobiegli tragedii. Odwiedli 56-latka od próby samobójstwa

Polecamy

Najlepsze lody pistacjowe na deser. Poznaj przepis na deser z 4 składników

Najlepsze lody pistacjowe na deser. Poznaj przepis na deser z 4 składników

Chciała być archeologiem, została aktorką jednej roli. Znają ją fani „W labiryncie”

Chciała być archeologiem, została aktorką jednej roli. Znają ją fani „W labiryncie”

Nietrwałe owoce z lasu zamknij w butelce. Oczyszczą, odmłodzą i wzmocnią

Nietrwałe owoce z lasu zamknij w butelce. Oczyszczą, odmłodzą i wzmocnią