MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

Horoskop dzienny na wtorek 21 maja 2024. Jaki to będzie dzień? Wróżka Estera ma radę

Horoskop dzienny na wtorek 21 maja 2024. Jaki to będzie dzień? Wróżka Estera ma radę

Burmistrz Sokółki zatrzymana przez CBA wraz z piętnastoma innymi osobami

Burmistrz Sokółki zatrzymana przez CBA wraz z piętnastoma innymi osobami

Polecamy

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Nagła zmiana fryzury znanej piosenkarki. Fani jej nie poznali!

Mubi Dub it Tuning Festival 2024. Program, bilety, atrakcje

Mubi Dub it Tuning Festival 2024. Program, bilety, atrakcje

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało